De beste Houtskool voor een Kamado voor een betere smaak

De beste Houtskool voor een Kamado

De beste Houtskool voor een Kamado

De beste Houtskool voor een Kamado: Haal het meeste uit uw geroosterd vlees met uw Kamado, maar zorg ervoor dat u de juiste brandstof gebruikt.

Er is een grote verscheidenheid aan commerciële kool op de markt, maar niet iedereen haalt het beste uit zijn Kamado. Om uw barbecue-investering in optimale omstandigheden te laten werken, heeft u een goede brandstof nodig die een goede calorische waarde en een uitstekende duurzaamheid biedt. Een goede raad, gebruik de beste houtskool.

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van de beste houtskool?

Dit zijn de twee basiskwaliteiten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het type houtskolen voordat je je Kamado gaat gebruiken.

Maar als je daar nog aan toevoegt dat het een goed aroma heeft en dat het relatief snel oplicht, dan heb je de speciale houtskool voor je Kamados. 

Idealiter zijn de kolen vrij groot, zo groot als een vuist, hoewel kleinere als ze van goede kwaliteit zijn ook goed kunnen werken, hoewel het grote formaat hun verlichting beter faciliteert omdat er meer lucht tussen de kolen blijft.

Als je een kleine Kamado hebt, moet je de houtskool verkleinen of zelfs splitsen als dat nodig is.

Eiken houtskool is ideaal om in een Kamado te koken. Het is een aromatische houtskool die gemakkelijk aansteekt en intense hitte levert met een hoge duurzaamheid. Het zijn overmaatse kolen die goed bij je Kamado passen.

Een andere optie is quebracho-houtskool, de stukken zijn supergroot met oneindige duurzaamheid. Ze zijn moeilijker aan te steken, maar ze zijn het waard. Het is niet zo aromatisch als eikenhoutskool, maar je kunt samen met de houtskool aromatische houtsoorten toevoegen om je vlees een vleugje smaak te geven.

Wat niet wordt aanbevolen om in Kamados te gebruiken, zijn gebriketteerde kolen, omdat de grote hoeveelheid as die ze genereren ervoor kan zorgen dat het vuur snel dooft, waardoor je zonder sintels achterblijft om het slowcooking dat dit type grill biedt te voltooien. 

Hoe weet je of de steenkool van goede kwaliteit is?

Controleer de grondstof voordat u koopt.

Zoek naar een 100% plantaardige houtskool zonder toevoegingen of chemisch product.

Duurzaamheid

Houd rekening met de tijd die nodig is om de sintels aan te steken en hoe lang ze meegaan. Houtskool warmt vrij snel op, in ongeveer 20 tot 35 minuten is het mogelijk om perfecte sintels voor je grill te krijgen. 

Aroma

Wanneer de kool van kwaliteit is, geeft het aroma’s af die het vlees dat wordt geroosterd doordrenkt, dus als het weinig aroma afgeeft, is het meestal van lage kwaliteit.

calorische waarde

Elk type houtskool biedt een andere calorische waarde, afhankelijk van het productieproces. Zoek naar degenen die een hogere warmtecapaciteit beloven om optimaal te profiteren van het slow cooking dat de Kamado biedt.

Waar kan je de beste houtskool online kopen?

De beste houtskool bij Bol.
De beste houtskool voor Kamado bij Amazon.

Als je al een kamado toestel hebt zou ik de kool van dat merk aanbevelen om te proberen. Ik gebruik steeds de houtskool van EGG omdat ik zo een kamado gebruik. Mijn broer gebruikt altijd van Joe, ook al heeft hij geen Joe Kamado.

Deze artikels zullen je ook interesseren.
Informatie over de Kamado gebruik de beste houtskool.
Het geheim van Kamado koken. Het grootste geheim is de beste houtskool.
Kamado apparaat zo haal je er het maximale uit.
Kamado Joe
Big Green EGG het beste van de Amerikaanse keuken.
Kenmerken en voordelen van een Kamado.
Welke is het beste Kamado apparaat?
Kamado de oude oven die weer in is.
error

Bedankt om dit bericht te lezen, deel het met je vrienden op facebook. Wil je onze nieuwste blogs ontvangen? Schrijf je nu in via onderstaand E-mail icoon.