Kip met kastanjesaus: een heerlijk herfstrecept

Kip met kastanjesaus

Kip met kastanjesaus: een heerlijk herfstrecept

Kip met kastanjesaus: een heerlijk herfstrecept. Dit geruststellende en smaakvolle gerecht wordt dit seizoen een van je nieuwe favorieten. Mis het niet!

Kip met kastanjesaus

Samen met pompoen of zoete aardappel, de kastanjes Ze zijn nog zo’n typisch herfstvoedsel dat dit seizoen nooit in onze voorraadkast mag ontbreken . Deze voedzame, bevredigende, geruststellende vrucht met zo’n karakteristieke smaak kan op veel verschillende manieren worden gebruikt: naast de klassieke geroosterde kastanjes, kunnen ze worden gebruikt in desserts, in puree, in stoofschotels, in rijst … je kunt zelfs een romige saus van maken!

In feite stellen we nu een eenvoudig recept voor om een ​​heerlijke kastanjesaus te maken waarmee je, in dit geval, enkele sappige kippenborsten kunt bereiden Wil je weten hoe je het kunt bereiden op de koudste dagen van het jaar? Let op de stappen! Het is heel gemakkelijk en u zult genieten van het resultaat, dat verzekeren we u.

Ingrediënten die je nodig hebt:

  • 4 kipfilets
  • 90 gram vloeibare room
  • 40 gram witte wijn
  • Zout en zwarte peper
  • Een scheutje olijfolie
  • 1 kg kastanjes
  • 220 ml melk
  • 90 gram boter bijna gesmolten.
Stap voor stap

Maak om te beginnen de kipfilets goed schoon en bak ze in een pan met een scheutje olie. Kruid de filets en draai ze af en toe om op laag vuur, zodat ze van binnen goed gaar worden, maar niet verbranden.

Maak ondertussen de kastanjesaus. Doe hiervoor de kastanjes in een grote pan met veel water en een snufje zout. Nadat je ze ongeveer 20 minuten hebt laten koken (tot ze zacht worden), schil ze en giet ze in een blenderglas. Voeg een deel van de melk en de licht gesmolten boter toe aan het glas en mix alles een paar minuten goed met de elektrische mixer.

Haal de kipfilets van het vuur en uit de pan en voeg in dezelfde pan de vers gemaakte kastanjesaus, de vloeibare room en de rest van de gereserveerde melk toe. Voeg zodra de saus begint in te dikken de witte wijn toe en roer al het mengsel goed door.

Voeg tot slot de borsten terug in de pan en laat ze goed in de room weken en rooster ze nog een paar minuten. Serveer tot slot de kipfilets bedekt met de saus in een grote kom. Versier het bord met een peterselieblad, dien op met gebakken aardappelen of een salade … en geniet ervan!

KokenKoken Vivino Sterrenpakket

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error

Bedankt om dit bericht te lezen, deel het met je vrienden op facebook. Wil je onze nieuwste blogs ontvangen? Schrijf je nu in via onderstaand E-mail icoon.