IJsmachines om gewoon zelf ijs te maken


IJsmachines

IJsmachines om gewoon zelf ijs te maken

IJsmachines: Ik hou van lekker zelfgemaakt ijs, ook jij kan thuis zelf ijscréme maken. ik toon je hier tips voor de aankoop van een ijsmachine.

Kokkin Charlotte.

IJsmachines

IJsmachines: Koop een ijsmachine – maak ijs gemakkelijk zelf maar lees eerst onze tips.

We houden van ijs! Dit maakt het des te mooier als je het zelf thuis kan bereiden. wij tonen u hier onze favorieten en geven tips zodat u de juiste ijsmachine voor u kan kopen.

De belangrijkste dingen in een notendop

  • IJsmachines voor ijs zijn verkrijgbaar met of zonder compressor. We leggen alle voor- en nadelen van beide soorten apparaten uit.
  • Of het nu gaat om kleine of grote machines – voor alle behoeften en huishoudelijke maten de juiste ijsmachine kopen is belangrijk.
  • Heeft u liever veganistische en lactosevrije ijscreaties gemaakt van noten, fruit en graanvlokken? Geen probleem! Met deze keukenmachine kan u elk ijsje maken.
  • Of het nu fruit, zacht of melkijs, sorbet of bevroren yoghurt is – er is de juiste ijsmachine voor al uw voorkeuren.

Hoe werkt een ijsmachine?

Met een ijsmachine kan u met één druk op de knop uw favoriete ijsje maken. Alle machines hebben een soort vriescontainer waarin de ingrediënten aan de ijsproductie kunnen worden toegevoegd. Alle ijsmachines hebben ook een roerarm voor het mengen van de ijsmassa. Maar er zijn aanzienlijke verschillen in motor- en koelprestaties. We helpen je erachter te komen wat het beste voor je is.

IJsmachine met koelbatterij

Voordat u de ijsmachine gebruikt, moet u de koelbatterij in de vriezer leggen. Zet de koelbatterij in de vriezer ’s nachts. Het kan tot 20 uur duren voordat de koelbatterijen voldoende bevroren zijn.

IJsmachine met compressor

Dit type ijsmachine vereist geen doorlooptijd. De ingebouwde compressor vervangt de koelbatterij. De meeste ijsmachines koelen binnen enkele minuten af naar de vriezen. Maar ongeacht het type apparaat dat u kiest, is het productieproces van uw ijs altijd hetzelfde:

De ijsbereiding

Tijdens de productie mengt een sterke roerder de diepgevroren en verse ingrediënten gelijkmatig door elkaar. Door deze langdurige roerbeweging kunnen zich geen grotere ijskristallen vormen en maakt u het ijs met een romige consistentie.

Maar in hoeverre verschillen ijsmachines met compressoren nu van apparaten zonder compressoren?

Wat doet de compressor in de ijsmachine?

De compressor werkt als een soort “mini vriezer” en koelt direct alle ingrediënten die je in deze opslagtank stopt voor ijsproductie tot min 40 graden Celsius. Tegelijkertijd zorgt een krachtige roerarm ervoor dat de verse, warme ingrediënten voortdurend mengen met de reeds bevroren ijsmassa en in een mum van tijd een romig ijsjes produceren.

Waarom het de moeite waard is om een ijsmachine met compressor te kopen

Het grote voordeel van ijsmachines met compressoren is dat ze altijd klaar zijn voor gebruik. In tegenstelling tot apparaten die draaien met externe koelunits, met deze modellen kan u een breed scala aan ijs creaties maken, zoals zacht ijs, of sorbet op elk gewenst moment en spontaan.

De voordelen in één oogopslag:

  • Je bespaart tijd. Lange voorkoeling van een koelbatterij is niet meer nodig. U kan op elk moment spontaan ijs maken.
  • Een ander voordeel van dit systeem is dat u het kan gebruiken om grotere hoeveelheden ijs te bereiden. Omdat deze machines meerdere keren achter elkaar draaien zonder problemen en je meteen een grotere hoeveelheid produceert.
  • De bereidingstijd is ook veel sneller. Vers ijs kan worden geroerd in ongeveer 15 tot 30 minuten, afhankelijk van het apparaat.

Deze nadelen moeten worden overwogen alvorens te kopen:

  • Een ijsmachine met compressor is zwaarder dan een model met aparte koelbatterijen. Een apparaat met compressor kan tussen de tien en 20 kilogram wegen.
  • Afhankelijk van het gewicht, de afmetingen van deze machine zijn vrij groot en je moet de nodige ruimte hebben in uw keuken.
  • Afhankelijk van de fabrikant kan dit type apparaat behoorlijk luidruchtig zijn tijdens het productieproces.
  • IJsmachines met compressor zijn aanzienlijk duurder in aanschaf dan machines met verwijderbare koelbatterijen.

Een ijsmachine zonder compressor

Het belangrijkste verschil met de compressormachine is dat u een verwijderbaar koelsysteem voor deze apparaten hebt, dat u in een extern ijscompartiment voor pre-koeling plaatst. Om deze koelunit optimaal voorgekoeld te laten, moet deze tussen 12 en 24 uur voor de ijsbereiding in de vriezer worden geplaatst. Vervolgens wordt de koelbatterij verwijderd en vult u de ijsmassa rechtstreeks in de koude vriezer. Ook met deze modellen zorgt een sterke roerarm ervoor dat alle componenten van je ijs optimaal met elkaar mengen en dat de ijsmassa lekker romig wordt.

Daarom is het de moeite waard om een ijsmachine te kopen zonder ingebouwde compressor:

  • Ze zijn veel goedkoper in aankoop dan keukenapparatuur met compressor.
  • Liefhebbers van dit type apparatuur waarderen het lage energieverbruik tijdens de ijsbereiding.
  • Compressorloze machines zijn ook veel kleiner en compacter en kunnen gemakkelijk worden ondergebracht in de meeste keukens.

Ik moet rekening houden met deze nadelen:

  • Afhankelijk van de fabrikant duurt de voorkoeling van de koelbatterijen tussen de 12 en maximaal 24 uur – dus de bereiding van uw ijsdessert moet worden gepland.
  • U produceert slechts een kleine hoeveelheid ijs, die meestal is ontworpen voor twee tot maximaal drie personen.
  • Tijdens het schoonmaken moet u naast de kom ook het koelsysteem reinigen.
IJsmachines

Ik wil een ijsmachine kopen. Daarom is het de moeite waard!

Als u wilt genieten van koud eten, dan moet je nadenken over het kopen van een ijsmachine. U kan zelf bepalen welke ingrediënten u wilt gebruiken voor ijs, bevroren yoghurt en sorbet. Dat betekent dat je altijd weet wat erin zit en dat je ingrediënten gebruikt waarvan je overtuigd bent.

En vooral voor voedselintoleranties of allergieën is een zelfgemaakte ijsspecialiteit het beste alternatief. Omdat de traditionele ijsjes uit de supermarkt verschillende emulgatoren en conserveringsmiddelen bevatten, waar sommige ijsliefhebbers zonder zouden willen. Voor sommigen is het ijs ook te zoet en willen ze zelf bepalen hoeveel suiker er in hun ijs komt. Maar zelfs zonder intoleranties scoort zelfgemaakt ijs met vele voordelen en is het vooral vrij van:

  • Conserveringsmiddelen
  • Smaakversterkers,
  • Kunstmatige aroma’s en
  • Emulgatoren

En tenslotte, de onafhankelijke bereiding van de ijzige specialiteit, vooral samen met kinderen, is echt leuk. In termen van verschillende smaken en variaties, zijn er bijna oneindige variaties. Experimenteren is bijzonder leuk en heerlijke nieuwe ijscreaties worden gecreëerd!

IJsmachines

Waar moet je op letten voordat je een ijsmachine koopt? Deze punten zijn belangrijk

U kan kiezen tussen een ijsmachine met afneembare koelbatterij en een met geïntegreerde compressor. IJsmachines met een hoger motorvermogen of wattage kunnen in minder tijd meer ijs produceren. Je moet altijd rekening houden met dit in termen van hoeveelheid en tijd. Om het juiste apparaat voor u te vinden, hebben we alle belangrijke criteria voor de aankoop van een ijsmachine samengesteld:

  • De hoeveelheid ijs: De meeste apparaten bieden een vulvolume van iets minder dan een tot anderhalve liter. IJsmachines met compressor kunnen ook meerdere keren achter elkaar draaien en meteen een grotere hoeveelheid ijs produceren.
  • De duur van de productie: Als u investeert in een ijsmachine met compressor, kan u onmiddellijk beginnen zonder lange voorkoeling. De daadwerkelijke bereiding slaagt echter in machines met en zonder compressor, omdat beide afhankelijk zijn van welke ingrediënten u gebruikt en hoe sterk het totale motorvermogen is.
  • De roermotor: Een sterke roerarm zorgt ervoor dat uw ijs romig en pluizig wordt. Dus op dit punt moet je niet letten.
  • Het volume: Als u een ijsmachine met een compressor koopt, kan deze tijdens de productie wat luider worden. Echter, de verschillende modellen verschillen sterk van elkaar.
  • Afmetingen: Houd er rekening mee dat een groot apparaat meer ruimte nodig heeft in uw keuken. In de meeste gevallen kunnen modellen gemakkelijker worden opgeslagen met koelbatterijen.

 Hoe lang duurt het om ijs te maken in de ijsmachine?

Dit hangt sterk af van welk model u bezit en hoe sterk het motorvermogen van uw machine is. Kortom, ijsmachines met compressoren hebben meestal de rand in termen van snelheid. Sommige van deze apparaten kunnen ijs maken in ongeveer 20 minuten en meerdere keren achter elkaar draaien zonder pauze. Hierdoor kan u in korte tijd een grote hoeveelheid ijs produceren.

Machines zonder compressor doen er meestal iets langer over. Afhankelijk van het model en het motorvermogen varieert de tijd tussen de 30 en 40 minuten. Bovendien zal de productie worden uitgebreid als u verschillende ingrediënten tegelijkertijd gebruikt.

 Hoe maak ik mijn ijsmachine schoon?

U moet uw keukenmachine na elk gebruik schoonmaken. Vooral als je geroerd roomijs hebt met vette zuivelproducten, moet u grondig uw ijsmaker schoon maken. De beste manier om dit te doen is om stap voor stap verder te gaan:

Het schoonmaken van de ijsmachine – hier is hoe het te doen:

  1. Verwijder eerst de kom en roergereedschap. Op de meeste modellen, u de items in de vaatwasser op 60 graden. Anders moet u deze componenten grondig reinigen met warm water en wasmiddel met de hand.
  2. Als u de kom en roerder in de vaatwasser doet, moet u de afdichtingsring van tevoren verwijderen en deze afzonderlijk met de hand spoelen.
  3. In het geval u een ijsmachine zonder compressor gebruikt, reinigt u ook de aparte koelunit met warm water en wasmiddel voordat u deze weer in de vriezer legt.

Met regelmatige zorg, verhoogt u de levensduur van uw gekochte ijsmachine en zal u kunnen genieten voor een lange tijd.

 Ik wil zelfgemaakt ijs maken, maar zonder ijsmachine. Wat zijn de alternatieven?

Wil je romig ijs maken, maar wil je er geen ijsmachine voor kopen? Dit is geen probleem: zelfs zonder deze keuken assistent, hoeft u niet te doen zonder een zelfgemaakte ijs. Hier zijn een paar tips over hoe je heerlijk ijs maakt met behulp van een kom, een aantal ingrediënten en uw spierkracht:

Tips voor de voorbereiding:

  • In de eerste stap, koel alle ingrediënten, zoals fruit, melk of room in de koelkast, tot ten minste zes graden Celsius voordat u ze blijft verwerken.
  • U bevroren fruit in een bevroren consistentie gebruiken om uw roomijs te bereiden zonder het vooraf te ontdooien.
  • Het werkt makkelijker als je de kom op voorhand in de koelkast zet, net als alle ingrediënten.

En zo gaat de productie stap voor stap:

  • In de eerste stap meng je alle ingrediënten in een gekoelde container. De beste manier om dit te doen is ofwel een stevige siliconen deeg schraper of een normale kooklepel.
  • Nu leg je de geroerde ijsmassa minstens twee uur in de vriezer.
  • Meng het mengsel vervolgens weer goed met uw roergereedschap.
  • Om de ijsmassa net zo romig te maken als in de ijsmachine, is het belangrijk dat je een lepel neemt om er veel lucht in te roeren. Precies volgens hetzelfde principe als de roerarm in de ijsmachine.

Wil je een ijsmachine kopen? Dit zijn de beste apparaten

Wilt u genieten van koude lekkernijen en zelf beslissen welke ingrediënten en smaken worden gebruikt? Dan moet je zeker een ijsmachine kopen. IJsmachines met ingebouwde compressorzijn zijn populair omdat ze bijzonder snel in bereiding zijn. Maar zelfs apparaten zonder compressor hebben hun voordelen – niet in het minst omdat ze veel goedkoper zijn om te kopen.


IJsmachines

Ontvang nieuwe berichten per e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Bedankt om dit bericht te lezen, deel het met je vrienden op facebook. Wil je onze nieuwste blogs ontvangen? Schrijf je nu in via onderstaand E-mail icoon.