Houthakker de job van mijn dromen

Houthakker de job van mijn dromen

Houthakker de job van mijn dromen

Houthakker de job van mijn dromen. Ik ben Danny, 10 jaar geleden gaf ik les in het onderwijs aan kinderen van 8 tot 10 jaar. Het les geven deed ik graag maar tijdens één van de vakanties vroeg een man mij om hem te helpen een bos op te kuisen. De omgewaaide bomen moesten worden verwijderd, in stukken worden gezaagd en dan klieven in brandhout. Iedere avond werd het hout opgeladen en bij de man thuis gesorteerd in een hangaar. Later werd het brandhout aan particulieren verkocht. Drie weken heb ik die man geholpen met veel plezier. Mijn vakantie was ten einde en ik begon terug les te geven.

’s Avonds na schooltijd begon ik mezelf af te vragen of houthakker de job van mijn dromen zou zijn. Ik had mij drie weken goed geamuseerd in het bos. Ik werk en ben graag buiten en in dat onderwijs ben ik een ganse dag binnen.

Hier in de Ardennen zijn heel veel bossen, ik besloot even rond te rijden om te zien hoe bepaalde bossen erbij liggen. Ik zag omgewaaide bomen en veel afgebroken takken die konden opgeruimd worden. Ik ging op zoek naar de eigenaar van het bos en vertelde wat ik 3 weken in de vakantie had gedaan. De eigenaar zei dat zijn bos inderdaad moest opgekuist worden maar dat hij geen tijd had om dit te doen en ook geen geld om iemand te betalen.

De oplossing kwam 2 dagen later.

Twee dagen later belde de eigenaar van het bos, hij zei misschien heb ik wel een oplossing. We maakten een afspraak en de man stelde voor dat ik het bos mocht opkuisen, hij kon mij niet betalen maar ik mocht al het kaphout en brandhout verkopen voor mijn eigen rekening. We gingen akkoord en de man stelde een papier op dat ik het bos mocht opkuisen. Ik was blij en had plotseling een bijverdienste, ik was buiten, kon mijn uren zelf regelen, ik kon tijdens de vakanties en de weekends buiten werken. Plots was ik Houthakker de job van mijn dromen.

Welk materiaal heeft een houthakker nodig?

Het is een beroep dat al sinds de oudheid plaatsvindt. In de oudheid was het beroep van houthakker een van de meest populaire, omdat brandhout het meest gebruikte materiaal was, zowel voor koken als verwarming, zowel in openbare instellingen als in particuliere huizen, en daarom was het een van de beroepen met meer erkenning.
 
Het is een beroep waarvan het werk erg zwaar en gevaarlijk is, dus veiligheid staat voorop in dit beroep. De machines zijn gevaarlijk, evenals de plaats waar de activiteit plaatsvindt, is ook gevaarlijk. Preventie is erg belangrijk in een beroep als dit. Klimaatverandering is daarentegen ook een zeer belangrijke en risicofactor in dit beroep, als het regent, is het onmogelijk om de activiteit uit te voeren. 
De houthakker is ook verantwoordelijk voor het kiezen en voorbereiden van de bomen om ze later te kappen.
 
Het eerste materiaal wat ik mij aankocht was een handbijl. Een goede bijl moet natuurlijk scherp zijn. Daarnaast spelen ook andere factoren een belangrijke rol. Een hoge stabiliteit.

Daarnaast is een ruwe kunststof of rubberen handgreep ook voordelig, omdat dit de kans op uitglijden bij het slaan sterk verkleint. Als u uw bijl vaker moet vervoeren, is het ook de moeite waard om een ​​geschikte snijkantbescherming te gebruiken.

Verder kocht ik mij ook een kloofbijl. Een kloofbijl wordt gebruikt om hout te klieven dat al in afzonderlijke stammen is gekapt - in tegenstelling tot de handbijl, die is ontworpen voor het vellen van bomen. De bolle wig van dit specifieke type bijl is geschikt om in de houtvezels te dringen om ze uit elkaar te duwen. Hierdoor is het hout gemakkelijk te splijten.

Ook een aanhangwagen had ik nodig. Ik moest mijn gehakte hout iedere avond naar huis vervoeren en opslaan in een magazijn.

Een benzine kettingzaag is heel belangrijk voor een houthakker. In het bos is er geen elektriciteit. Men gaf mij het advies om een kettingzaag met een grote tankinhoud te kopen, zodat ik er langer mee kan werken. 

Ik had eigenlijk alles om te beginnen. Ik zaagde mijn boomstammen in lengten van ongeveer 120 cm, om ze gemakkelijk te laden in mijn aanhangwagen. Thuis stapelde ik de ingekorte boomstammen op in een magazijn. Ik werkt iedere keer buiten als het mooi weer is.

Bij slecht weer werk ik in mijn magazijn door het hout op lengte te zagen en te klieven, daarvoor gebruik ik een elektrische kloofmachine. Deze machine is zeer handig en het werk gaat veel sneller dan het hout te klieven met een bijl.

Ik verkoop mijn brandhout aan particulieren, de mensen moeten het zelf komen afhalen. Ondertussen onderhoud ik heel wat bossen hier bij mij in de buurt. Ik ben blij dat ik als Houthakker de job van mijn dromen heb gevonden. Ik zou het iedereen aanraden.


Naast “Houthakker de job van mijn dromen” zijn er nog andere publicaties die u kunnen interesseren:

Houthakker de job van mijn dromen. De best verkochte Houtkachels
Houthakker de job van mijn dromen. Wat is een Pelletkachel?
Houthakker de job van mijn dromen. Bestsellers Pelletkachels.
Houthakker de job van mijn dromen. Houtkloofmachine of Houtkliefmachine
De meest verkochte vuurtafels
De beste vuurtafels voor terras en achtertuin
Vuurtafel kopen en genieten van de warmt
Terrasverwarmer ook als decoratie.
Bestsellers in Terrasverwarmers.


DIY gereedschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Bedankt om dit bericht te lezen, deel het met je vrienden op facebook. Wil je onze nieuwste blogs ontvangen? Schrijf je nu in via onderstaand E-mail icoon.