Geen verwarmingskosten deze winter

Geen verwarmingskosten deze winter
ontdek en bespaar op Elektronica

Geen verwarmingskosten deze winter

De meeste mensen klagen omdat ze de stookkosten voor deze winter veel te duur zijn. Ik heb een alternatief gevonden om mijn stookkosten zo laag mogelijk te houden. Ik zal normaal gezien geen verwarmingskosten deze winter betalen. Wil jij weten hoe ik dat doe? Lees dan zeker verder.

Geen verwarmingskosten deze winter, ik verdien mijn verwarming in de zomer.

Ik investeerde twee jaar geleden een 200 Euro aan materiaal om in de winter gratis te stoken. Het begon met mijn regenwater op te vangen in regentonnen. Het water dat ik opvang is gratis want het komt gewoon uit de lucht gevallen en ik vang het op. Ik gebruik een deel van dat regenwater om mijn bloemen en planten water te geven. Het andere deel gebruik ik voor mijn verwarming voor in de winter.

Met oude Europaletten heb ik een hok gemaakt. De wind kan er steeds doorwaaien, maar de regen kan er niet aan. In dit hok bewaar ik mijn zelf gemaakte briketten.

Geen verwarmingskosten deze winter, door mijn zelf gemaakte briketten

Ik heb twee jaar geleden een brikettenmaker of brikkettenpers gekocht. Met deze pers maak ik economische briketten voor dagelijks gebruik in de winter. Mijn krantenpapier die ik dagelijks in mijn brievenbus krijg gebruik ik om briketten te maken. Ik heb ook aan mijn buren hun oud krantenpapier gevraagd en zo heb ik genoeg papier om mijn briketten te maken voor gans de winter gratis te stoken in mijn houtkachel. Bij het maken van mijn brikketen meng ik ook mijn houtafval uit mijn hakselaar.

Wat heb je nodig om briketten te maken?

Het eerste wat je nodig hebt is een brikkettenpers. Ik gebruik deze brikettenmaker. Met mijn pers kan ik 4 briketten maken in één keer.

Veel oud papier en eventueel houtsnippers om erin te vermengen.

Regenwater omdat dit gratis is.

En een afdak of hok om je briketten te drogen. Ik heb in mijn hok rekken gemaakt van oude paletten om mijn briketten te laten drogen. Ik begin steeds bovenaan te stapelen, de reden hiervoor is als er nog water uit mijn brikketten drupt de onderste niet nat worden.

Brikettenpers te koop bij Bol
Brikettenpers te koop bij Amazon.

Bedankt voor het lezen van “Geen verwarmingskosten deze winter” Je kan nog meer tips lezen op:

Tips voor elke klusser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Bedankt om dit bericht te lezen, deel het met je vrienden op facebook. Wil je onze nieuwste blogs ontvangen? Schrijf je nu in via onderstaand E-mail icoon.