Barbecue en accessoires

Barbecue en accessoires

Barbecue en accessoires

Barbecue en accessoires: Wat heb je nodig voor de barbecue? Welke accessoires zijn nodig en welke zullen alleen maar een extra vereenvoudiging zijn bij het grillen van vlees, groenten en andere producten? Bekijk alle accessoires voor de barbecue, waarmee je veilig en lekker kunt grillen!

Het barbecueseizoen nadert snel, dus het is de moeite waard om nu de benodigde barbecue-accessoires te kopen. Natuurlijk wordt de hoofdviool gespeeld door de grill zelf, maar hij kan niet helemaal alleen zijn. Je hebt ook ander barbecue accessoires nodig in de tuin, maar ook de elektrische die je binnenshuis kunt gebruiken.

Wat heb je dan nodig voor een barbecue? Ik heb een lijstje gemaakt met essentials, maar ook interessante toevoegingen die niet noodzakelijk zijn, maar die het grillen makkelijker en gevarieerder maken.

De materialen van de accessoires

Accessoires voor de tuingrill moeten gemaakt zijn van hittebestendige materialen die niet smelten bij blootstelling aan hitte. Het beste is barbecuegerei van roestvrij staal, dat niet alleen bestand is tegen hoge temperaturen, maar ook bestand is tegen mechanische schade. Bovendien is het oppervlak van het keukengerei van roestvrij staal niet bevorderlijk voor de groei van bacteriën, dus het is uiterst hygiënisch. Natuurlijk zullen niet alle grillaccessoires van roestvrij staal zijn. Het fabricagemateriaal is van groot belang in het geval van gebruiksvoorwerpen die in direct contact staan ​​met hoge temperaturen, en dit zijn: Vorken, Borstel met schraper, invetkwast, schrapers, spatels, spiesen, tangen, roosters, bakken rekken, thermometer, kolen schoppen.

Barbecue-bestek kan volledig van staal zijn of van gecombineerde materialen, het handvat kan bijvoorbeeld van hout of kunststof zijn.

Andere elementen van de grillset, zoals vleesprikkers, olieborstels, hoeven op hun beurt niet van roestvrij staal te zijn, als ze niet in direct contact komen met hoge temperaturen. Hier wordt gebruik gemaakt van licht en gemakkelijk mee te nemen plastic en siliconen. Barbecue-accessoires kunnen echt heel divers zijn en verschillende functies vervullen. Ze zijn handig bij het bereiden van producten nog voordat ze op de grill worden gegooid, ze blijken nodig te zijn tijdens het grillen zelf en helpen bij het serveren van kant-en-klaarmaaltijden. Bekijk als dit de moeite waard is om te kopen.

Handige Barbecue Accessoires

Een schort voor een barbecue liefhebber

Waar te beginnen en wat moet elke echte barbecue liefhebber hebben? Natuurlijk een schort dat dingen beschermt tegen moeilijk te wassen vetvlekken, donkere marinade en ander vuil dat niet moeilijk schoon te krijgen is na het grillen. Ik raad vooral zwarte barbecue-schorten aan met grappige slogans “Lord of the grill” of “King of barbecue”. Er zal geen twijfel over bestaan wie de baas is bij de barbecue! Dit is het eerste wat we zeker moeten kopen.



Tangen, vorken, spatels

Een set basis barbecuegerei moet ook bevatten: tang, vork en spatel. Dergelijke accessoires zullen nuttig zijn bij het grillen van verschillende soorten producten: stukjes vlees, worsten, groenten en fruit. Je kunt ze los kopen en de hele set compleet maken of meteen kiezen voor een set (ook verkrijgbaar in een handige koffer). Zoals ik eerder al zei, is het het beste dat de accessoires zijn gemaakt van roestvrij staal, maar niets voorkomt dat hun handvat van hout of van plastic is. Ze moeten ook lang genoeg zijn om u in staat te stellen de gegrilde ingrediënten veilig vast te pakken en te draaien, zonder dat u uw handen dicht bij de grill hoeft te brengen.

Tangen

Zeer veelzijdige accessoires voor de grill. Hiermee kun je gegrilde producten pakken, ze naar de andere kant draaien en ze van de grill halen. Modellen verschillen in de lengte van het handvat en de breedte van de bladen. Ze moeten comfortabel in onze handen liggen en niet uit onze handen glippen. Ze zullen nuttig zijn voor het draaien van vlees, worsten, groenten en fruit.



Vleesvorken of barbecuevorken

ze zijn zeker langer dan gewone en hebben twee grote kruidnagels die zelfs in een dik stuk vlees blijven steken. Vooral handig bij het draaien van compacte stukken vlees (kipfilet, varkensnek) en worstjes naar de overkant.



Barbecue-spatels

ze zijn handig bij het verwijderen van gegrilde ingrediënten en het leggen ervan op borden. Ze blijken ook nuttig om delicate, minder compacte producten naar de andere kant te brengen, bijvoorbeeld hamburgers of zachte groenten. Het is met behulp van een spatel dat je gemakkelijk de grill, veel kleine stukjes of plakjes courgette kunt verwijderen.



Siliconen borstel

Om te voorkomen dat vlees en andere ingrediënten aan het rooster of bakje blijven plakken, moet je ze invetten. Vet is ook een drager van smaak, daarom zal het een beter aroma aan het gerecht toevoegen. In plaats van hele stukken vlees in een kom gevuld met olie te dopen of ze met een lepel te gieten, borstel je hun oppervlak met een siliconenborstel. Met zo’n borstel kun je de juiste hoeveelheid vet doseren, zodat de bereide gerechten er niet mee druipen. Voor de grill is het het beste om een borstel met een lang handvat te kiezen, waarmee u de ingrediënten die al op de grill zijn gelegd, veilig kunt smeren. Een interessante propositie is ook een borstel met een vetstandaard, waardoor je altijd beide bij de hand hebt.



Wegwerpservies en bestek

Wegwerpservies en bestekken zijn een absolute must-have! Vooral als je buitenshuis grilt, zonder toegang tot normale gerechten. En zelfs als je een barbecue in je eigen tuin hebt, kun je nog steeds wegwerpborden en -trays gebruiken om te voorkomen dat je later een stapel vuile vaat afwast. Het is het beste om plastic borden en papieren trays in te slaan die met alles werken – worstjes met ketchup en mosterd, gegrilde steaks, gebakken aardappelen en lichte salades bereid voor gegrilde snacks. U kunt uzelf ook uitrusten met wegwerpbestek – vorken en messen.



Grillroosters

Bij de Barbecue en accessoires hoort zeker een grillrooster. Verdeeld in porties en goed gekruid vlees, is het tijd om op het rooster te gooien. En niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Het grillrooster helpt u bij het bereiden van vlees, vis en groenten op de grill. Het uiterlijk lijkt op een gaas uitgerust met een handvat waarmee je de ingrediënten kunt roteren, terwijl het aan beide zijden gelijkmatig wordt verschroeid. De beste roosters zijn die van roestvrij staal, dat bestand is tegen corrosie en mechanische schade. Een rooster gemaakt van zo’n duurzaam materiaal zal daarom een aankoop zijn voor meer dan slechts één seizoen. Handige, goed lange handgrepen zorgen voor veiligheid tijdens het grillen en beschermen uw handen tegen brandwonden. Er zijn verschillende roosters op de markt die u kunt kiezen op basis van uw behoeften. Ze verschillen in grootte, vorm, maasdichtheid en dus de mogelijkheid van toepassing.

Roosters met een dicht gaas kunnen worden gebruikt bij het grillen van gehaktburgers, die op een stabiele grond moeten worden bereid;

Roosters met een lagere maasdichtheid zijn handig bij het grillen van steaks, grotere stukken varkensnek, kipfilet, poten en vleugels, evenals worsten.

Ovale roosters met een lagere netdichtheid zijn ontworpen voor het grillen van vis.

Het aanbod omvat ook zeer veelzijdige grillroosters, waarop u bijna alles op de grill kunt bereiden, zonder dat u voortdurend het grillrooster hoeft te veranderen dat geschikt is voor het grillen van specifieke ingrediënten. Een goed rooster moet een stabiele structuur hebben, gemaakt zijn van massief staal, waaraan gegrilde gerechten niet kleven.



Aluminium grillbak

Zo’n aluminium bak is een van de meest gekozen oplossingen. Vergeet niet om vlees of vis niet direct op de grill te leggen, omdat schadelijke dampen die tijdens het grillen worden uitgestoten, in de bereide producten zullen doordringen. Door ze op de lade te plaatsen, beperk je de vetstroom rechtstreeks op de hete kolen, en dus de productie van giftige stoffen. Aluminium trays zijn erg goedkoop en veelzijdig, maar ze hebben ook nadelen. Allereerst zijn dit wegwerpproducten, dus je moet niet vergeten om elke keer nieuwe te kopen. Ten tweede houden gegrilde ingrediënten zich er graag aan, dus je moet ze constant controleren. Wegwerpbakjes werken geweldig bij het regelen van een barbecue buitenshuis. In huiselijke omstandigheden is het de moeite waard om te investeren in een stalen grillbak.



Barbecuemand

De barbecuemand is een iets andere versie van het eerder gepresenteerde rooster. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het de vorm van een mand gemaakt van roestvrij staal. Manden met dicht gaas of met kleine gaten in het staalmateriaal zijn beschikbaar. Afhankelijk van de dichtheid van het net werken ze vooral goed bij het grillen van stukjes groenten en zelfs fruit. In zo’n mand kun je een gegrild gerecht bereiden voor het hele gezin. Vlees en vis zijn beter om op een gewoon rooster te gooien.



Grillmat

En wat kun je nog meer gebruiken in plaats van draagbare roosters en aluminium trays? Een grillmat in de vorm van een dicht geweven gaas gemaakt van glasvezel zal ook op de grill werken. Zo’n mat wordt op het grillrooster verspreid, waardoor de producten die erop worden geplaatst niet blijven plakken. Met het ontwerp kunt u niet alleen grotere stukken vlees grillen, maar ook kleinere ingrediënten, zoals kleine garnalen en gehakte paprika’s of courgetteplakken. Maak je geen zorgen, er zal niets in het vuur vallen.



Grillblazer

Een speciale grillblazer helpt u bij het aansteken van een traditionele barbecue in uw eigen tuin of op het perceel. Zeer nuttige gadget. Je hoeft niet langer over de grill te leunen en de kracht van je longen te gebruiken om de houtskoolgrill aan te steken. In de behuizing bevindt zich een turbine die luchtstroom produceert. Breng het apparaat gewoon dicht bij de sintels of vlam om het vuur te verspreiden. Zo’n blower zal ook handig zijn bij het aansteken van een vreugdevuur en open haard. Het helpt om een vuur te starten of houtskool te ontsteken, en tegelijkertijd is het erg veilig. Gemaakt van lichtgewicht plastic, zal het een handig gebruiksvoorwerp zijn voor barbecueliefhebbers.



Schop voor het voeden van kolen

Stalen kolenschoppen zijn niet per se noodzakelijke accessoires, maar zeker erg handig voor traditioneel grillen. Als u van plan bent om een houtskoolgrill aan te steken, zal een schep met lange handgreep u helpen houtskool te voeren en later as uit de grill te halen. De schep moet licht en handig zijn en goed in onze handen passen. Waar moet je op letten bij het kiezen? Er is hier geen grote filosofie. De schop zelf moet van metaal zijn en het handvat kan van hout zijn. De schep moet lang genoeg zijn om veilig houtskool naar de grill te voeren, zonder te dicht bij het apparaat te hoeven komen.



Borstel voor het reinigen van de grill

Bij de barbecue en accessoires hoort zeker een borstel voor het reinigen van de grill. Het bereiden van lekkere snacks op de grill is één ding, maar opruimen na het grillen is iets anders. Om de grill in goede staat te houden, vergeet niet om het rooster schoon te maken van het vet dat erop is gedroogd. Een harde grillborstel helpt u de taak te voltooien, waardoor eventuele verontreinigingen nauwkeurig worden gereinigd. De borstel moet licht en handig zijn om comfortabel gebruik mogelijk te maken. Er zijn borstels op de markt die speciaal zijn ontworpen voor de tuingrill, maar er zijn ook accessoires voor de elektrische grill, die het delicate oppervlak beschermen.



Vleesprikker of vleesklopper

Voordat je een stuk vlees op het rooster gooit, moet je het goed bereiden. Natuurlijk zal er niets gebeuren als je het vlees vlak voor het grillen op smaak brengt, maar het zal niet zo aromatisch zijn als een paar uur gemarineerd. Om de marinade-ingrediënten beter in het product te laten doordringen, prikt u het vlees met een speciale vleeslans. Met het apparaat kunt u het vlees pletten, dat snel kruiden absorbeert en sappig blijft na het grillen. De basis van zo’n lancet kan van lichtgewicht plastic zijn, maar de naalden zijn al van metaal. Het zal handig zijn voor het pletten van harder vlees dat een langere grilltijd vereist.



Hamburg pers

Dit is waarschijnlijk mijn favoriete gadget bij de barbecue accessoires. Zowel de tuingrill als de elektrische, die u op elk moment in uw huis kunt bereiden. De hamburgerpers is heel eenvoudig in zijn constructie en gebruik, en het blijkt erg nuttig te zijn. Het is dankzij haar dat je perfect gelijkmatige, ronde gehaktburgers kunt krijgen die gewoon wachten om op het rooster te worden gelegd. Na het goed roosteren, doe je de koteletten gewoon in een broodje en voeg je tomatenschijfjes, verse slabladeren en andere toppings toe. Hoe werkt de hamburgerpers? Het is voldoende om een portie gehakt in de ronde standaard te doen en het met een pers te persen. Zo vormt u perfect ronde koteletten met karakteristieke uitsparingen op het oppervlak.



Vleesthermometer

Hoe controleer je of het gegrilde vlees van binnen de juiste temperatuur heeft bereikt? Je hoeft het ingrediënt helemaal niet te snijden. Het enige dat u hoeft te doen, is een vleesthermometer met een sonde gebruiken. Er zijn zowel klassieke thermometers met meetlint als elektronische versies verkrijgbaar. Je steekt een thermometer in een stuk vlees en leest de aangegeven temperatuur af. Zo kun je controleren of het vlees koud is van binnen. U voorkomt problemen met een onvoldoende gaar of juist te gefrituurd gerecht. Door de temperatuur onder controle te houden, kunt u sappige, perfect gebakken steaks en ander vlees bereiden. De gadget is niet alleen handig in het barbecue seizoen, maar elke keer dat u vleesgerechten in uw keuken bereidt.



Kippen braadrek

Ik heb ook grillaccessoires in mijn mouw waarmee je een hele gouden kip kunt bakken. Het is een braadrek voor gevogelte waarop hele kip wordt geplaatst. Sommige rekken hebben een speciale bodem waar het smeltende vet naar toe zal vloeien. Anderen zijn uitgerust met interne containers – u kunt ze vullen met wijn of bier zodat het gevogelte het aroma absorbeert dat tijdens het grillen uit de container komt. Je kunt zo’n rooster op de grill gebruiken, maar ook in de oven.



Grill accessoires voor spiesjes

Bij de Barbecue en accessoires zijn vlees- en groentespiesjes zijn een van de meest bereide gerechten op de grill. En geen wonder, goed geselecteerde ingrediënten smaken gewoon heerlijk. Naast de smaak zien ze er geweldig uit – stukjes kleurrijke groenten en sappig vlees zijn indrukwekkend. Om heerlijke spiesjes op de grill te bereiden, is het de moeite waard om de nodige grillaccessoires aan te schaffen.

Spiesjes en spelden

Lange spiesen en spelden zijn een absolute must-have om klassieke spiesen te bereiden. Het is op hen dat je stukjes paprika, courgette, ui en vlees stopt. Sticks kunnen wegwerpbaar zijn – dan zijn ze van hout of herbruikbaar – pinnen van staal. Zoals altijd is het aan jou welke oplossing voor jou handiger is. Houten stokjes die je later niet hoeft af te wassen, of stalen pinnen die schoongemaakt moeten worden maar vele grillseizoenen dienen. Voor beide verwacht je in ieder geval veel ingrediënten! Om ze te grillen heb je ook een siliconenborstel nodig voor het invetten van de spiesen en een grillplaat waarop je hapjes kunt leggen om op de grill te bereiden.



Houten grillplanken

Houten planken die op de grill worden geplaatst? Is dit niet een soort grap? Ik verzeker je van niet! Dergelijke planken zijn speciaal ontworpen voor de grill en dienen in geen geval als aanmaakhout. Voordat je begint met grillen, week ze in water, en voor aanhangers van sterkere aroma’s – in bier of wijn. Dan moet je zo’n vochtige grillplaat op een licht verwarmd rooster leggen en een paar minuten verhitten. Vet vervolgens de plank in met vet en plaats de producten die je op de grill wilt bereiden erop. Tijdens het grillen komt het unieke aroma van hout en rook vrij, waardoor de gerechten een unieke smaak krijgen. Bovendien, als je de planken in bier of wijn hebt gedrenkt, zal het gegrilde voedsel de geur van de drankjes absorberen. Natuurlijk kunnen houten planken ook gebruikt worden als gewone snijplank of voor het serveren van hapjes.


Bedankt voor het lezen van mijn artikel over “Barbecue en accessoires”. Veel succes met het grillen.


error

Bedankt om dit bericht te lezen, deel het met je vrienden op facebook. Wil je onze nieuwste blogs ontvangen? Schrijf je nu in via onderstaand E-mail icoon.