Geen categorie

Informatie over de Kamado

Informatie over de Kamado

Informatie over de Kamado:

Sinds de oudheid werden klei en modder gebruikt bij de vervaardiging van vaten om voedsel te koken. In de loop der jaren hebben klei en modder, die in veel gevallen uit steengroeven werden gewonnen en enkele zwaveldeeltjes bevatten, ervoor gezorgd dat het bij hoge temperaturen barstte en brak en later en tot op de dag van vandaag werd vervangen door keramiek, dat de smaak niet aantast van het voedsel.

Keramische ovens ontwikkelden zich. In India maakte het plaats voor de Tandoor en in Japan voor de Mushikamado . dat is een ronde pot met een deksel van klei en een verwijderbare koepel.

TANDOOR
Mushikamado

Het woord “kamado” betekent “fornuis” of “koken”. De geheime techniek voor de uitwerking ervan werd door generaties doorgegeven.

Tussen de jaren 1950 en 1960 zagen Amerikaanse soldaten die in Japan waren gestationeerd dit type houtskoolfornuis en ze dachten dat het iets nieuws was, aangezien ze de mogelijkheid zagen om het in hun land op de markt te brengen, maar enkele wijzigingen aan te brengen, zoals het gebruik van keramiek in plaats van traditionele materialen. De presentatienaam was de BIG GREEN EGG.

Informatie over wat is de kamado

Momenteel is de Kamado een eivormige oven met verstelbare roosters voor luchtinlaat en -uitlaat. Het is goed bekend in Canada en de Verenigde Staten en in sommige Noord-Europese landen.

De Kamado opent een nieuwe gastronomische horizon, gemakkelijk en gastronomisch in het comfort van uw huis. Het is veelzijdig dat het meerdere opties heeft: braden + roken + bakken + wok + grill + spiedo. Dit grillsysteem is zeer eenvoudig en praktisch bij het schoonmaken.

Er is veel minder brandstof nodig voor de werking. Ongeëvenaarde resultaten op het gebied van smaak, sappigheid en textuur.

Informatie over de materialen van de kamado

Het is gemaakt van keramiek voor meer weerstand, roestvrij staal voor de grill en poten, maar er zijn enkele ijzeren modellen te vinden.

Informatie over het koken met de kamado

BRADEN: je kunt braden met verschillende temperaturen van ± 65 ºC. tot boven ± 150 ºC, temperatuurregeling met een marge van +/- 10 met een belasting van 1,5 kg. van kolen. Binnen dit assortiment vinden we het zogenaamde “SLOW COOKING”.

ROKEN: Door het ontwerp wordt de rook gelijkmatig verdeeld. Daarom kunnen de 3 grillniveaus op hun maximale capaciteit worden gebruikt met de gekozen producten: vis, vlees of groenten. Het kan gerookt worden van 55 ºC tot ongeveer ± 130 ºC.

BAKKEN: gedraagt ​​zich als een oven met meer warmte aan de onderkant dan aan de bovenkant. We kunnen het gebruiken om pizza’s te maken in 15 minuten. Door zijn constructie en “Ei”-vorm is de luchtcirculatie langzamer en meer omhullend. Dit is het koepeleffect: het is een vochtigere warmte dan die van een houtoven. Het droogt voedsel minder uit en geeft het de subtiele vuurtoets die wordt veroorzaakt door het effect van keramiek en zijn ontwerp.

BBQ en WOK: hiermee kunt u op directe hitte koken om het voedsel te verzegelen en de kleur binnenin te behouden (BBQ-stijl). Dit is koken met directe warmte, daarnaast kunnen we als extra accessoire duizenden recepten in de WOK bereiden.

SPIEDO: Surround-koken op een roterende as is perfectie koken. Probeer ook eens slowcooking met een lendestuk, gegrilde kip.

Informatie over de onderdelen van een Kamado

Het lichaam is gemaakt met dikke keramische wanden en heeft een geëmailleerde afwerking aan de buitenkant; De koepel, die door middel van een scharnier aan de vorige is bevestigd en van hetzelfde materiaal is gemaakt.

Basis voor het vuur, ook gemaakt met keramische componenten en dat omvat meestal een gietijzeren rooster om de kolen erop te leggen en een brede bovenste keramische ring waarop steunen en roosters zitten.

Een regelbaar ventilatiekanaal boven de koepel, meestal gemaakt van gietijzer, roestvrij staal of aluminium, wordt gebruikt om warme lucht en rook af te voeren.

Ingebouwde thermometer, normaal in de koepel geplaatst en bedoeld, zoals reeds vermeld, voor de exacte regeling van de binnentemperatuur; en tot slot, hoewel er vaste modellen en kleine draagbare kamado’s zijn, heeft de overgrote meerderheid van kamado’s meestal houten zijplanken, poten met wielen om het transport te vergemakkelijken.

Informatie tips over de Kamado

Montage: het wordt aanbevolen om de montage-instructies van de fabrikant naar de letter te volgen. Een verkeerde montage van de kamado kan leiden tot een storing.

Locatie: Door het gesloten ontwerp met een koepel, de verminderde externe verwarming en de lage rookontwikkeling zijn kamado’s extreem schone en veilige keukeninstrumenten die bij voorkeur buiten worden gebruikt, maar met de nodige voorzorgsmaatregelen ook binnen kunnen worden gebruikt in veranda’s, op balkons en zelfs binnenshuis.

Ontsteking: Het is alleen nodig om de deur aan de basis en het bovenste ventilatiekanaal te openen om een ​​schoorsteeneffect te bereiken, dan gaat u verder met het vullen van de basis met houtskool, steekt u het aan, sluit de koepel van de kamado en wacht tot de sintels klaar zijn en de temperatuur is gestabiliseerd op het gewenste punt, waarvoor het voldoende is om de opening van de ventilatiekanalen te regelen om de zuurstoftoevoer te vergroten of te verkleinen en bijgevolg de temperatuur te verhogen of te verlagen.

Reiniging: Door de hoge temperaturen die ze kunnen bereiken, kunnen ze fungeren als pyrolytische ovens waarin zowel organische als anorganische resten die aan de kanten zijn gekleefd, uiteenvallen of tot as worden gereduceerd. Deze eigenschap maakt het schoonmaken van het interieur een gemakkelijke en arbeidsintensieve taak die praktisch wordt beperkt tot het verzamelen van de as die tijdens het koken ontstaat met behulp van de verwijderbare of verschuifbare asbakken en de opvangbakken.

Waar kan je een kamado online kopen?

Deze artikels zullen je ook interesseren.
DIDOSHOP

Recent Posts

TAINO HERO XL BBQ

Een krachtige BBQ die niet alleen veelzijdig is, maar ook het gebruiksgemak naar een hoger…

3 dagen ago

Handleiding Barbecue houtskool, gas of elektrisch

Handleiding Barbecue: Je bent klaar om zomerse (of winterse) barbecues te organiseren? Maar eigenlijk heb…

1 week ago

Damesschoenen van gekende merken

De mode-industrie is een immer veranderende landschap waarbinnen de damesschoenen van gekende merken een speciaal…

2 weken ago

Bestsellers in Smokerbarbecues of Barbecue-smoker

Wil je een unieke smaakbeleving realiseren tijdens het bereiden van een barbecue? Dan is een smoker-barbecue…

2 weken ago

Bestsellers in Tuinpaviljoenen of Partytenten

De best Verkochte Tuinpaviljoenen of Partytenten voor tuinfeesten. … LEES VERDER...Bestsellers in Tuinpaviljoenen of Partytenten

2 weken ago

Weber Gasbarbecue de volgende generatie!

Weber Gasbarbecue de nieuwe generatie! Als gepassioneerde grilmeesters weten we allemaal dat de juiste apparatuur…

2 weken ago