Belgische wafels bakken

Belgische wafels bakken

Houdt u van het bakken van zoetigheden en wilt u graag een keer zelf Belgische wafels bakken? Dan bent u hier aan het juiste adres! Belgische wafels zijn een ware traktatie voor bij de koffie of als een heerlijk ontbijt. Met een krokante buiten laag en zachte, luchtruim van binnen, zijn deze wafels onweerstaanbaar. In dit artikel gaan we door welk wafelijzer u nodig heeft en geven we u het perfecte recept voor authentieke Belgische wafels.

Het kiezen van het juiste wafelijzer is essentieel voor het bakken van de perfecte Belgische wafels. U heeft een wafelijzer nodig met diepe groeven zodat uw wafels die kenmerkende diepe “zakjes” krijgen waar de siroop of gesmolten boter heerlijk in kan druipen. Zoek naar een wafelijzer dat aangeeft dat het specifiek voor Belgische wafels is, deze hebben meestal de juiste vorm en diepte. Zorg ervoor dat het wafelijzer anti-aanbaklagen heeft en regelbare temperatuurinstellingen voor het beste resultaat.

Hier volgt een eenvoudig recept waarmee u thuis heerlijke Belgische wafels kunt maken. U heeft de volgende ingrediënten nodig:

– 500 ml melk

– 300 gram bloem

– 180 gram boter

– 75 gram witte basterdsuiker

– 100 gram gewone suiker

– 10 gram bakpoeder

– 2 eieren

– 1 zakje vanillesuiker

– Snufje zout

Natuurlijk heeft u ook een beslagkom, een pan om de boter te smelten, een garde en uiteraard uw wafelijzer nodig.

  1. Begin met het smelten van de boter in de pan en laat deze afkoelen.
  2. Meng in de beslagkom de bloem, bakpoeder, witte basterdsuiker, gewone suiker, vanillesuiker en een snufje zout.
  3. Voeg de eieren en de melk toe en meng alles met de garde tot een glad beslag.
  4. Voeg de gesmolten boter toe en roer alles nog eens goed door.
  5. Verhit het wafelijzer en vet het in met een beetje boter of olie.
  6. Giet voldoende beslag in het wafelijzer om de ijzers te bedekken en sluit het wafelijzer.
  7. Bak de wafels goudbruin en krokant. Dit duurt meestal zo’n 5 tot 7 minuten, afhankelijk van uw wafelijzer.
  8. Haal de wafels uit het wafelijzer en leg ze op een bord om af te koelen. Ze kunnen warm of koud geserveerd worden.

Serveren kan met poedersuiker, slagroom, vers fruit, of de klassieke manier met alleen wat boter en siroop. Nu weet u precies wat u nodig heeft en hoe u zelf thuis heerlijke Belgische wafels kunt bakken. Het enige wat rest is uw keuken in te duiken, uw wafelijzer op te warmen, en aan de slag te gaan. Smakelijk!

Wafelijzers om Belgische wafels te bakken kan je kopen op verschillende websites. We raden aan om eens te kijken in de wafelijzerwinkel van Amazon.

De Best Verkochte Wafelijzers
Broodbakmachine maak zelf uw brood
Keukenapparaten of keukenapparatuur
error

Bedankt om dit bericht te lezen, deel het met je vrienden op facebook. Wil je onze nieuwste blogs ontvangen? Schrijf je nu in via onderstaand E-mail icoon.